Apeldoorn vormt samen met Deventer en Zutphen de Stedendriehoek in Centraal- Oost-Nederland. Het laatste decennia is de opmars van Apeldoorn niet onopgemerkt gebleven, de stad is inmiddels de twaalfde stad van Nederland en is nog altijd groeiende. Veel dakkapel specialisten hebben van Apeldoorn en omstreken hun werkgebied gemaakt, want ook in dorpen en steden als Epe en Twello en natuurlijk Deventer en Zutphen is veel vraag naar dakkapellen. De huisjescultuur is kenmerkend voor Apeldoorn, het aantal vrijstaande monumentale panden is relatief hoog en hoogbouw is in Apeldoorn zeer zeldzaam. Lees verder over dakkapel Apeldoorn.
Arnhem beschikt net als veel grote Nederlandse steden over een groot scala aan dakkapellen. De gemeente Arnhem hanteert een drietal welstandsniveaus, namelijk zwaar, normaal en licht. Het landelijke beleid voor dakkapellen wijkt echter niet heel veel af van de welstandsnota van de gemeente Arnhem. De voorgevel kan voor 50% worden bebouwd, de nieuw te plaatsen dakkapellen moeten ondergeschikt zijn aan de kap en het stapelen van dakkapellen is verboden. Het zwaarste welstandsniveau is wel enigszins afwijkend, want bij dit niveau is het niet toegestaan dakkapellen te plaatsen gericht naar de openbare weg. Lees verder over dakkapel Arnhem.
Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, laatst genoemde is al decennia lang het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Lelystad is de provinciehoofdstad van Flevoland, maar is qua omvang niet veel groter, dan Almere of Dronten. Een dakkapel is in Lelystad met vergunning op de voorgevel te plaatsen, de dakkapel mag niet meer dan de helft van de voorgevel bestrijken. De maximaal toelaatbare breedte voor dakkapellen op de voorgevel in Lelystad is 3,5 meter, de hoogte van dergelijke dakkapellen is 1,5 meter. De voet van de dakkapel tot de bovenzijde van het boeiboord of daktrim wordt gemeten. Lees verder over dakkapel Flevoland.
Nijmegen is samen met Arnhem de meest bekende stad van Gelderland, het is ook de grootste stad van Gelderland. Nijmegen groeit nog altijd gestaag, de vele nieuwbouwwoningen zijn hiervan het voorbeeld. Velen karakteriseren Nijmegen als studentenstad, vanwege de Radboud universiteit, maar Nijmegen trekt ook veel jonge gezinnen aan. Een hoop van deze gezinnen komen te wonen in de Waalsprong, dat gelegen is aan de overzijde van de rivier de Waal. Nijmegen is een interessante stad voor veel dakkapel specialisten. Een dakkapel in de gemeente Nijmegen kan maximaal 50% van de voor- en zijgevel bestrijken. Lees verder over dakkapel Nijmegen.
Twente is een kleurrijke landstreek in het oosten van Nederland en vormt het oostelijke gedeelte van de provincie Overijssel. De belangrijkste steden naast Enschede zijn Almelo, Hengelo en het iets minder bekende Rijssen. In Enschede zijn zeer royale dakkapellen te plaatsen, want niet alleen kan een dakkapel over de gehele breedte van de achtergevel geplaatst worden, maar ook op de voorste gevel. Een vergunning is bij een dakkapel op de voorgevel wel noodzakelijk, bij de aanvraag voor een vergunning zal vooral gekeken worden naar de detaillering, zoals overstekken en ook de kleuren van de dakkapel. Lees verder over dakkapel Twente.
Zwolle behoort tot de oudere steden van Nederland en kent zijn oorsprong in de middeleeuwen. De binnenstad herbergt een groot aantal oudere bouwwerken met cultuurhistorische waarde. Het is dan ook niet vanzelfsprekend, dat hierop nieuwe dakkapellen kunnen worden geplaatst, zelfs niet op de achtergevel. Zwolle beschikt ook over een groot aantal woningen, waarop wel een dakkapel is te plaatsen. De voorgevel kan in de gemeente Zwolle maximaal 30% worden bebouwd, de dakkapel moet in het midden van het dakvlak gesitueerd worden en de maximale hoogte is volgens de redelijk gedateerde welstandsnota 1,35 meter. Lees verder over dakkapel Zwolle.
Copyrights © E-Quotations 2011 - 2016 - All Rights Reserved
Dakkapel prijzen