Kunststof dakkapellen hebben als basisconstructie kunststof, ofwel polyester, kunststof dakkapellen worden bijna altijd aan de buitenzijde afgewerkt met kunststof materialen, zoals kunststof schroten van Keralit. Een klein decennia geleden waren kunststof dakkapellen niet van heel solide kwaliteit, de oude kunststof dakkapellen van Ubbink hadden bijvoorbeeld het probleem, dat de zijwanden van het dak afscheurden, waardoor aan weerszijden een kier ontstond, die open en dicht schaarde als gevolg van wisselende temperaturen, het probleem is inmiddels verholpen en verleden tijd.
Kunststof dakkapellen hebben twee belangrijke voordelen, ten opzichte van houten dakkapellen. De isolatiewaarde van kunststof dakkapellen is hoger, dan van houten dakkapellen. Het onderhoud aan kunststof dakkapellen is nihil, schilderen of andere onderhoudswerkzaamheden komen niet aan de orde. Houten dakkapellen worden vrijwel altijd verkocht als kunststof dakkapellen, maar feitelijk gezien is dit niet correct. Houten dakkapellen worden meestal afgewerkt aan de buitenzijde met kunststof materialen, maar het blijven houten dakkapellen met minimaal onderhoud.
De kunststof of houten constructie van dakkapellen is niet helemaal verantwoordelijk voor het isolatieniveau, het grootste warmteverlies wordt veroorzaakt door de kozijnen en dan in het bijzonder de beglazing van de kozijnen. Kozijnen kunnen niet worden weggedacht uit dakkapellen, want zij leveren ook een bijdrage aan de uitstraling van de dakkapel. U kunt in kunststof dakkapellen ook kunststof kozijnen plaatsen met houtnerfstructuur, in combinatie met kunststof schroten met houtnerfstructuur, wordt een oude authentieke uitstraling gecreëerd. (Buitenafwerking dakkapellen)
Een kunststof dakkapel of beter verwoordt, een polyester dakkapel kan uit één geheel worden gemaakt, maar bestaat meestal uit drie aparte gedeelten. De beide zijwanden en het dak worden geproduceerd met behulp van een mal, in deze mal wordt PUR of een gelijksoortig isolatiemateriaal bevestigd, het isolatiemateriaal wordt ingewikkeld in glasvezelmatten, waarna de mal wordt afgesloten van lucht. Na het zogenoemde vacuümtrekken kan de kunsthars worden geïnjecteerd. Het geheel moet goed uitharden, de uitgeharde zijwanden, het dak en uiteindelijk de dakkapel mogen geen luchtbellen bevatten.
Copyrights © E-Quotations 2011 - 2016 - All Rights Reserved
Dakkapel prijzen